Kapitalizacija kriptovaluta i tehnička analiza Petera Brandta

Peter Brandt skrenuo je pozornost na to da su kriptovalute (gledano kroz njihovu ukupnu vrijednost) danas dovršile obrazac iz tehničke analize zvan ”glava i ramena”.

Po toj analizi, ukoliko kriptovalute od ove razine1 ne zabilježe i održe rast od barem 10%, slijedi im nastavak pada na znatno niže razine. Peter Brandt prognozira da bi Bitcoin u tom scenariju mogao pasti čak još oko 50%. Tu analizu treba uzeti sa zrnom soli jer tehnička analiza na nečemu što predstavlja zbroj pojedinih valuta i u što se ne može direktno uložiti nikad ne može biti precizna.

Bitcoin od samih početaka karakteriziraju ogromne varijacije u kretanju cijene. U Kratkoj povijesti Bitcoina stavio sam tablicu s najvećim padovima u zadnjih 5 godina. Pad koji je Bitcoin zabilježio od vrha u prosincu prošle godine iznosi 61% te bi bio tek na trećem mjestu u tablici. Da bi se trenutni pad probio na prvo mjesto Bitcoin bi s ove razine trebao pasti još 66%2. Čak i uz takav ogroman pad cijena Bitcoina bi još bila na 3 puta višoj razini nego prije 12 mjeseci. Ovo pišem ne zato jer mislim da će se to dogoditi, nego zbog davanja perspektive.

0 0 votes
Article Rating
  1. Bitcoin 8600$, Etherium 900$, ukupna kapitalizacija kriptovaluta oko 410 mlrd. $ []
  2. na cijenu od oko 3.000 $ []
Subscribe
Notify of

2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kiko
19. prosinca 2019. 5:53 pm

Sta bi te radje kupili u ovom trenutku ether ili bitcoin? Hvala