Članci tjedna

Pad javnog duga, rast strukturnog deficita

“Hrvatska je nastavila smanjivati razinu zaduženosti i prema podacima Eurostata, u trećem kvartalu ove godine javni dug pao je na 74,5 posto BDP-a, sa 78,5 posto koliko je iznosio godinu dana ranije. […]  kada se gleda samo strukturni saldo, onaj koji je ‘očišćen’ od utjecaja dobrog ili lošeg ciklusa, stvari također ne stoje dobro. U odnosu na prošlu godinu taj se strukturni deficit povećao sa 0,5 posto BDP-a na 0,7 posto, a iduće godine dodatno će porasti na 1,1 posto.”

Pula možda ostaje bez 30.000 gostiju iduće godine

“Na ljeto iduće godine Pula ostaje bez tridesetak tisuća stranih gostiju koji dnevno troše stotinjak eura, mahom Britanaca […] Kad su u pitanju Outlook i Dimensions, neslužbeno se doznaje da je ove godine pala prodaja ulaznica najviše zbog neizvjesnosti oko Brexita pa je organizator vijest o zadnjem izdanju festivala odlučio pustiti kako bi potaknuo prodaju ulaznica i osigurao financijsku održivost. “

ENNA je prešla kontrolni prag u Luci Ploče

“Završetkom 2018., odnosno početkom 2019. poklopile su se dvije povoljne okolnosti. Prva je dovršenje ostalih akvizicija na kojima smo radili, a druga je povoljna financijska ocjena trenutka za objavljivanje ponude s obzirom na kretanja cijena na burzi.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments