Članci tjedna

Maloprodaja bilježi uzlazni trend

Skokom od 8,7 posto na godišnjoj razini, najviše od kolovoza 2007., maloprodaja je u veljači ponovno nadmašila sva očekivanja. Dok trgovina na malo obara rekorde, industrijska proizvodnja uspjela je tek zaustaviti pad iz prošle godine i stabilizirati se s 0,6 posto rasta na godišnjoj razini u drugom ovogodišnjem mjesecu.

Pad noćenja u hotelima

U hotelima je u prvom tromjesečju ostvareno 64 posto od ukupnih 2,35 milijuna turističkih noćenja, što je za hotele 4 posto manje nego u isto vrijeme 2018., dok su objekti u domaćinstvima zabilježili 22 posto od ukupnih noćenja i jedini među svim vrstama smještaja porast noćenja od 8,4 posto.

U Valamar Rivijeri zadovoljni bukingom za Uskrs i cijelu sezonu

“Za uskrsne blagdane bilježimo odličan buking te su naši hoteli i kampovi spremni za prihvat gostiju, a i ukupno smo zadovoljni bukingom i hotela i kampova za ovu sezonu u svim našim destinacijama te intenzivno radimo na pripremi sezone i dovršetku svih investicija koje su u tijeku”, poručuju iz Valamara.

Atlantic Grupa nastavlja s dezinvestiranjem

prodano poslovanje je u 2018. godini ostvarilo 133,7 milijuna prihoda, što je činilo 2,5 posto ukupnih prihoda od prodaje Atlantic Grupe

Čakovečki mlinovi angažirali Interkapital za analizu strateških i financijskih opcija

Scenariji koji će biti razmatrani uključuju nastavak samostalnog poslovanja uz dodatna, značajna ulaganja u razvoj pojedinih poslovnih područja, zajedničke poduhvate, dezinvestiranje pojedine imovine, poslovnih cjelina, društava ili cjelokupne Grupe. Interkapital će u sklopu svog Mandata ispitati interes potencijalnih partnera za neke od gore navedenih opcija.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments