Članci tjedna

Fitch podigao rejting Hrvatske u investicijsku kategoriju

Pozitivni izgledi signaliziraju da bi agencija mogla ponovo podići rejting Hrvatske za godinu do dvije.

Svjetska banka snizila prognoze hrvatskog rasta u 2019. i 2020.

Time su prognoze za obje godine snižene za po 0,3 postotna boda u odnosu na SB-ove procjene iz siječnja. […] “Trgovina nastavlja slabiti duž čitave regije, budući da je obujam robne trgovine usporio paralelno sa slabašnom aktivnosti u eurozoni, najvećem izvoznom odredištu regije”, ocijenili su u SB-u.

Kreću letovi American Airlinesa za Dubrovnik

Dolaskom American Airlinesa u Zračnu luku Dubrovnik, Hrvatska će biti jedina zemlja u regiji za koju leti neki od američkih avioprijevoznika. […] U Americanu su prvotno planirali od početka lipnja do kraja rujna imati tri leta tjedno za Dubrovnik, no zbog velike potražnje u rujnu su taj broj povećali na četiri leta tjedno. U Zračnoj luci Dubrovnik potvrdili su nam da prodaja karata za Ameriku ide izvrsno, zbog čega je povećan broj letova rujnu.

Intervju s Marinkom Došenom

Jedan naš ugovor traje otprilike sedam godina. Dvije godine su samo troškovi. Ulažete u razvoj, specijalne alate i pripremate se za industrijalizaciju. Onda imate prosječno pet godina serijske proizvodnje vozila. U ovoj godini imamo dva velika projekta koja su prošla te dvije godine ulaganja. Nedavno smo krenuli sa serijskom isporukom za novi Renault Clio 5. Riječ je o modelu koji se jako dobro prodaje i to će biti jedan od temelja našeg rasta u ovoj godini. Drugi važan projekt koji kreće u rujnu ugovor je vrijedan 80 milijuna eura za rumunjsku tvornicu Forda, u kojoj će se proizvoditi njihov novi SUV Puma. Krajem ožujka već je započela serijska proizvodnja za novi Twingo.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments