Članci tjedna

Novi ministar državne imovine otkrio prve poteze

Dodaje da se akcijskim planom koji se veže na pismo namjere za uvođenje eura, planira raspisivanje natječaja ili nekog drugog odgovarajućeg postupka za smanjenje vlasničkog udjela RH u trgovačkim društvima u kojima država ima manje od 25 posto

Hanfa predlaže Vladi da proda proda građanima četvrtinu dionica Hrvatske pošte

Inicijalna javna ponuda dionica Hrvatske pošte ne bi bila tako krupan zalogaj samim time što je riječ o manjoj tvrtki čija se vrijednost ne može mjeriti s Inom i Hrvatskim Telekomom. Hrvatska pošta ostvaruje oko 1,7 milijardi kuna godišnjih prihoda, što je deset puta manje od prihoda koje ostvaruje Ina ili pet puta manje od prihoda Hrvatskog Telekoma.

Nastavak politike poreznog rasterećenja građana i gospodarstva

Vlada ostaje i pri već ranije utvrđenom smanjenju opće stope PDV-a s 25 na 24 posto, a za pripremu i usluživanje hrane u ugostiteljstvu predlaže se stopa od 13 posto.
Uvode se i novi neoporezivi primici, kao što su trošak smještaja za sve radnike i trošak prehrane do 12.000 kuna ili novčana naknada za smještaj i prehranu do 5.000 kuna te povećanje neoporezivih tuzemnih dnevnica za službena putovanja sa 170 na 200 kuna.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments