Članci tjedna

1,5 do 2 posto više noćenja

Cappelli je u Marini Punat, čiji predstavnici će na konferenciji za novinare govoriti o najznačajnijim ulaganjima realiziranima u ovoj godini, novinarima iznio podatke da je od početka godine do sada ostvareno 4 posto više turističkih dolazaka te oko 1,5 do 2 posto više noćenja.

Bundesbank predviđa daljnji pad njemačke ekonomije

Njemačka ekonomija bi mogla nastaviti pad tokom ljeta jer industrijska proizvodnja pada uslijed smanjenja narudžbi, objavila je danas centralna banka Njemačke (Bundesbank), nagovještavajući da je najveća ekonomija eurozone u recesiji.

Dobavljači Agrokora protiv novog refinanciranja

Udruga dobavljača Fortenova grupe (bivšeg Agrokora) na današnjem je sastanku odlučila da će pokušati pravnim putem rušiti refinanciranje roll-up kredita u iznosu od 1,2 milijarde eura ako Uprava Fortenove obistini svoje najave da će s tim ugovorom biti umanjena prava dobavljača iz nagodbe vjerovnika.

Prvi put trezorski zapisi s valutnom klauzulom izdani uz negativnu kamatnu stopu

Eurski trezorci su izdani na rok od godine dana, uz negativnu kamatnu stopu od 0,05 posto, što znači da će sad po prvi put financijske institucije ustvari plaćati Ministarstvu da drže svoj novac u tom vrijednosnom papiru.

Ako želite dobivati objave na e-mail, popunite sljedeće:

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments